Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Brief aan VNG over regels bij aanbieden camperplaatsen door gemeenten (wet MenO)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een brief gestuurd naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). ACM geeft in haar brief duidelijkheid aan gemeenten of de Wet Markt en Overheid van toepassing is bij het aanbieden van camperplaatsen door gemeenten.

Gemeenten verrichten economische activiteiten op het moment dat zij camperplaatsen aanbieden met de mogelijkheid tot recreatief nachtverblijf. Recreanten krijgen immers de mogelijkheid om te overnachten op een daartoe door de gemeente aangewezen plek. Particuliere ondernemingen bieden dit ook aan.

Gemeenten verrichten ook economische activiteiten als zij een parkeerplaats voor campers aanbieden met voorzieningen, zoals elektra en water. Al dan niet gecombineerd met de mogelijkheid tot overnachten.

In al deze gevallen is de Wet Markt en Overheid van toepassing. Dit betekent dat gemeenten verplicht zijn de integrale kosten door te berekenen.

Meer weten over de regels voor overheden uit de Wet Markt en Overhei?

 

Documenten

Brief aan VNG over regels bij aanbieden camperplaatsen door gemeenten (wet MenO) (PDF - 137.61 KB)