Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op klacht Hendriks contracttermijn en opzegging bij Noordholansche van 1816

NMa wijst klacht Hendriks contracttermijn en opzegging bij Noordholansche van 1816 af, omdat geen aanwijzingen zijn tot overtreding van art 6 en 24 Mw.

Op 3 maart 1998 heeft de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit een aanvraag om toepassing van de Mededingingswet ontvangen. Naar aanleiding van deze aanvraag is onderzocht of er mogelijk sprake is van overtreding van artikel 6 en/of artikel 24 van de Mededingingswet.

De heer Hindriks formuleert zijn klacht als volgt: "Noordhollandsche van 1816 hanteert een extreem lange contracttermijn van 10 jaar en weigert bij (kleinere) polisaanpassingen een opzegging te aanvaarden. Een en ander leidt tot beperking van de concurrentie".

Gelet op het bovenstaande is de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit tot de conclusie gekomen dat er geen of althans onvoldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat er sprake is van een overtreding in de zin van artikel 6 van de Mededingingswet en op grond daarvan onvoldoende aanleiding is om daaromtrent verder onderzoek in te stellen. Bovendien is gelet op het bovenstaande de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit tot de conclusie gekomen dat er geen aanwijzingen zijn om aan te nemen dat er sprake is van een overtreding in de zin van artikel 24 van de Mededingingswet, aangezien beklaagde geen economische machtspositie heeft. De aanvraag om toepassing van artikel 6 en/of artikel 24 van de Mededingingswet wordt derhalve afgewezen.

 

Documenten