Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit ontheffing kartelverbod Magazijn De Bijenkorf, Hema en Esso Nederland

NMa wijst aanvraag ontheffing kartelverbod samenwerkingsovereenkomst bijenkorf, hema, esso af, omdat art 6 Mw niet van toepassing is.

Op 31 maart 1998 ontving de directeur-generaal van de Nederlandse ededingingsautoriteit (hierna "de NMa")een aanvraag van Magazijn e Bijenkorf B.V.(hierna "De Bijenkorf"), Hema B.V.(hierna "Hema") n Esso Nederland B.V.(hierna "Esso") met het verzoek, op grond an het bepaalde in artikel 17 van de Mededingingswet (hierna "Mw), ontheffing te verlenen van het kartelverbod zoals neergelegd in rtikel 6 Mw voor een samenwerkingsovereenkomst tussen De ijenkorf, Hema en Esso m.b.t. de uitgifte van cadeau-cheques door sso die in de winkels van De Bijenkorf en Hema verzilverd kunnen wrden.

Aangezien de toepassing van artikel 17 van de Mededingingswet afhangt van de voorafgaande toepasselijkheid van artikel 6 Mw en deze op onderhavige overeenkomst niet van toepassing is, zal de angemelde overeenkomst niet onder artikel 17 Mw. beoordeeld unnen worden.

Gelet op het bovenstaande wordt de aanvraag om ontheffing van het verbod van artikel 6, eerste lid, van de Mededingingswet afgewezen.
 

 

Documenten

Besluit ontheffing kartelverbod Magazijn De Bijenkorf, Hema en Esso Nederland (PDF - 80.48 KB)
 

Meer in deze zaak