Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie: mogen netwerkbedrijven meer dan energie transporteren?

Welke activiteiten mogen netwerkbedrijven wel en welke mogen ze niet doen? Hoe verhouden deze activiteiten zich tot de kerntaak van netwerkbedrijven, namelijk transport van energie?

Deze vragen stelt toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) – samen met andere Europese toezichthouders – aan alle bedrijven en consumenten die willen bijdragen aan deze discussie. ACM zet, mede op basis van haar eerdere visie op duurzaamheid, ook Europees stappen voor een goed werkende energiemarkt.

Eerlijke concurrentie

Ondernemers moeten gelijke kansen krijgen. Eerlijke concurrentie leidt tot scherpe prijzen, hogere kwaliteit en innovatie. Netwerkbedrijven mogen geen misbruik maken van hun monopoliepositie in het netbeheer. Maar wellicht kunnen ze wel een belangrijke rol spelen bij het initiëren van nieuwe diensten en producten? En waar leg je dan de grens?

Bijdragen aan de consultatie?

Iedereen kan nog tot 27 februari 2015 zijn of haar bijdrage leveren aan de consultatie van de Europese toezichthouders CEER.