Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontheffing voor overname Riagg Rijnmond door Parnassia Groep

Parnassia Groep krijgt een ontheffing om het failliete Riagg Rijnmond over te nemen. Normaal gesproken mogen ondernemingen pas een concentratie tot stand brengen als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hiervoor een definitieve toestemming heeft gegeven na een inhoudelijke beoordeling. Als er sprake is van een faillissement, zoals bij Riagg Rijnmond, kan ACM een uitzondering maken.

ACM geeft, vooruitlopend op de beoordeling, toestemming aan Parnassia Groep om de activa van Riagg Rijnmond over te nemen. Hiervoor krijgt Parnassia Groep een ontheffing. Aan de ontheffing is het voorschrift verbonden dat Parnassia Groep bij de organisatorische of operationele integratie niet verder zal gaan dan noodzakelijk is voor het garanderen van de continuïteit van de zorg voor de overgenomen cliënten, zolang ACM nog geen definitieve toestemming heeft gegeven. Dat heeft ACM op 23 december 2014 besloten.

 

Documenten