Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontheffing concentratie Reinier Haga Groep met ‘t LangeLand Ziekenhuis (concentratiebesluit)

Reinier Haga Groep wil 't Lange Land Ziekenhuis uit Zoetermeer opnemen in de Groep. Vanwege dreigende betalingsproblemen geeft Autoriteit Consument & Markt (ACM), vooruitlopend op de beoordeling, toestemming om ‘t LangeLand Ziekenhuis financieel te ondersteunen.

De stichting Reinier Haga Groep met ziekenhuizen in Delft en Den Haag heeft een ontheffing gekregen om een concentratie aan te gaan met de stichting ‘t LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Aan de ontheffing is het voorschrift verbonden dat Reinier Haga Groep en ‘t LangeLand Ziekenhuis na de concentratie geen stappen zullen zetten gericht op (verdere) organisatorische of operationele integratie van de beide ondernemingen zolang de ACM nog geen definitieve toestemming heeft gegeven. Dat heeft ACM op 24 september 2014 besloten.

Normaal gesproken mogen ondernemingen pas een concentratie tot stand brengen als ACM hiervoor een definitieve toestemming heeft gegeven na een inhoudelijke beoordeling. ACM kan hierop een uitzondering maken als er sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals acute betalingsproblemen, waarvan sprake is bij ‘t LangeLand Ziekenhuis. ACM is nog bezig om inhoudelijk te beoordelen of de concentratie door mag gaan. Deze ontheffingsmededeling loopt daar niet op vooruit.

 

Documenten

Ontheffing concentratie Reinier Haga Groep met ‘t LangeLand Ziekenhuis (concentratiebesluit) (PDF - 86.89 KB)