Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Definitief toezeggingsbesluit Buma/Stemra

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra gaat meer keuze bieden aan componisten en tekstschrijvers voor het beheer van hun auteursrechten op muziek. Dat heeft Buma/Stemra de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegezegd. Op 3 juni 2014 heeft ACM het definitieve toezeggingsbesluit voor Buma/Stemra vastgesteld.

Het ontwerpbesluit heeft zes weken ter inzage gelegen en hierop is één zienswijze ingediend. Die zienswijze gaf geen aanleiding om het ontwerpbesluit te wijzigen.

Een onafhankelijke derde zal toezicht houden op de toezeggingen van Buma/Stemra. ACM heeft ingestemd met de benoeming van Marco Pastors als onafhankelijke derde.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak