Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Super Collect vs CBS

Op 6 februari 2004 heeft Super Collect B.V. een klacht ingediend tegen het Centraal Bureau voor de Statistiek (hierna: CBS). Super Collect is van mening dat het CBS misbruik maakt van haar economische machtspositie door zich als zelfstandige overheidsdienst dan wel als zelfstandig bestuursorgaan met het computerprogramma Blaise en de module EDR op de private markt te begeven alwaar ook Super Collect actief is. Volgens Super Collect maakt het CBS het voor Super Collect feitelijk onmogelijk om haar programma Super Collect op de markt te brengen onder meer omdat het CBS de module EDR gratis aanbiedt aan de potentiƫle afnemers van Super Collect.

In het besluit in primo werd door de d-g NMa, in het licht van het prioriteringsbeleid van de d-g NMa, geoordeeld dat het gezien het belang voor de consument, de vereiste doelmatigheid van het optreden van de NMa alsmede de economische importantie van de zaak niet in de rede lag om deze zaak aan een nader onderzoek te onderwerpen. Ook in bezwaar komt de d-g NMa tot het oordeel dat een voldoende economische importantie ontbreekt en dat handhavend optreden voorshands niet doelmatig wordt geacht.
Gelet op het voorgaande meent de d-g NMa na heroverweging in bezwaar dat hij, gelet op het prioriteringsbeleid, terecht heeft besloten om geen nader onderzoek te doen.

 

Bijlagen