Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ooms Avenhorn

Ooms Avenhorn B.V. is één van de partijen die op 18 dec 2003 een boete opgelegd heeft gekregen wegens verboden aanbestedingsafspraken in de regio Haarlemmermeer/Schiphol (NH8 - zaak).

De gemachtigde van Ooms heeft pas enkele dagen na het verlopen van de bezwaartermijn (formeel) bezwaar ingediend. Naar zijn zeggen lag het in zijn bedoeling om het bezwaar op de laatste dag van de termijn te faxen maar hij werd getroffen door een ziekte-aanval van zodanige aard dat hij daartoe niet in staat was.

De d-g NMa heeft het advies van de BAC gevolgd en het bezwaarschrift van Ooms niet-ontvankelijk verklaard. De ziekte-aanval was geen reden voor verschoonbaarheid van de termijnoverschrijding, omdat:

  • gemachtigde geen geobjectiveerde medische gegevens of bewijs in welke vorm dan ook kon aandragen;
  • van een raadsman in de persoon van een advocaat mag worden geacht aanvullende waarborgen te hebben getroffen d.m.v. interne controle procedures

Het feit dat het bezwaarschrift te laat is ingediend komt voor rekening en risico van de advocaat (en daarmee van Ooms).


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.