Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete mededingingsafspraken Nederlands Tandtechnisch Genootschap

De directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit:

a)   legt de ondernemingsvereniging het Nederlands Tandtechnisch Genootschap, statutair gevestigd te Zeist, een boete op van EUR 400.000,--.

b)   legt het Nederlands Tandtechnisch Genootschap de volgende last op: het Nederlands Tandtechnisch Genootschap dient uiterlijk met ingang van vier weken na bekendmaking van dit besluit aan hem definitief al de lijsten met referentietarieven van zijn website te verwijderen en verwijderd te houden althans de referentietarieven uit die lijsten te verwijderen en verwijderd te houden. Voor publicatie van tariefadviezen op internet na deze vier weken zal het Nederlands Tandtechnisch Genootschap een dwangsom verbeuren van EUR 500,- per dag dat het adviestarieven op internet vermeldt. Het bedrag waarboven het Nederlands Tandtechnisch Genootschap geen dwangsom meer verbeurt, bedraagt EUR 75.000,--.

c)    Bepaalt dat artikel 63, lid 1, Mw niet geldt met betrekking tot onder b) bedoelde de last onder dwangsom.

 


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak