Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek prijsdruk kabeltarieven

In welke mate disciplineren alternatieve televisieplatformen
retailtarieven van kabelbedrijven?
Rapport van Lexonomics voor OPTA

Door:
Dr. Theon van Dijk
Prof. Dr. Jan Bouckaert
 

Deze studie, uitgevoerd door Lexonomics in opdracht van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA), onderzoekt de disciplinerende werking van alternatieve infrastructuren op kabelondernemingen in Nederland. Daarbij gaat het om de competitieve druk die kabelondernemingen bij de doorgifte van televisiesignalen op retailniveau ervaren van alternatieve platformen. In afwezigheid van regulering van retaildoorgiftetarieven bepaalt die druk onder andere de tarieven van kabelondernemingen (maar ook andere aspecten van kabelaanbiedingen, zoals kwaliteit van de dienstverlening, zenderaanbod en de introductie van nieuwe diensten).


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook