Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar Quadriga tegen registratieplicht en toezichtkosten 2010

In 2010 heeft OPTA Quadriga geregistreerd als aanbieder van een openbaar elektronisch communicatienetwerk en van een openbare elektronische communicatiedienst. Quadriga heeft bij OPTA bezwaar gemaakt tegen de registraties en tegen een besluit over toezichtskosten.

Op verzoek van Quadriga zijn de bezwaren afgehandeld na het h oger beroep over de registratie van SURFnet.

In de beslissing op bezwaar concludeert OPTA dat Quadriga niet kan worden beschouwd als aanbieder van een (openbare) elektronische communicatiedienst, omdat:
* de entertainmentdienst (met ‘on demand content’) die Quadriga aanbiedt een inhoudsdienst is;
* de kern van de (overige) dienstverlening van Quadriga bestaat uit het beschikbaar stellen van technische apparatuur;
* slechts bij uitzondering in contractuele zin internettoegang wordt doorgeleverd.

Ook stelt OPTA vast dat Quadriga geen aanbieder is van een (openbaar) elektronisch communicatienetwerk.

OPTA verklaart het bezwaar van Quadriga tegen het besluit over toezichtskosten gegrond. Het bezwaar tegen de registratieverklaring verklaart OPTA niet ontvankelijk. De registratieverklaring wordt formeel niet als besluit beschouwd. Quadriga hoeft zich niet meer te registreren.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.