Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa verheugd met benoeming Anita Vegter tot lid Raad van Bestuur

Huidig NMa-raadslid Don en Vegter tevens bestuursleden nieuwe toezichthouder

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is verheugd dat de ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Kamp van Economische Zaken om mevrouw mr. J.G. (Anita) Vegter (1965) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van de NMa. De benoeming gaat in op 1 januari 2013.

Het kabinet besloot in 2011 dat de NMa, de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA) en de Consumentenautoriteit (CA) met elkaar gaan fuseren tot de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het is de bedoeling dat de huidige bestuursvoorzitter van de NMa, Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter wordt van de nieuwe toezichthouder zodra de Eerste Kamer instemt met de samenvoeging van de drie toezichthouders. Zowel dr. F.J.H. (Henk) Don (1954) als Vegter worden dan raadslid van de ACM. Don is sinds oktober 2009 raadslid bij de NMa.

Anita Vegter is sinds 2006 senior rechter en sinds 2009 tevens sectorvoorzitter kanton bij de rechtbank Amsterdam. Zij is lid van het gerechtsbestuur en sinds augustus 2011 plaatsvervangend president van de rechtbank Amsterdam. Van 1994 tot 2005 was zij advocaat. Van 2002-2005 was zij deken van de Orde van Advocaten te Arnhem.