Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: KPN mag service providers van Reggeborgh overnemen

De NMa heeft KPN toestemming gegeven om vier service providers (SP’s) van Reggeborgh over te nemen. Het gaat om: Concepts ICT, XMS, Edutel en KickXL. Zowel deze vier SP’s als KPN bieden televisie, internet en vaste telefonie aan consumenten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aan. Reggefiber is de gemeenschappelijke onderneming van KPN en Reggeborgh.

KPN concurreert niet alleen met aanbieders van diensten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber, maar ook met de kabelmaatschappijen en diverse aanbieders op het kopernetwerk. Consumenten kunnen bovendien overstappen tussen de verschillende aanbieders ongeacht of deze via glas, koper of de kabel leveren. Alle leveranciers bieden bovendien een goed vergelijkbaar pakket van televisiezenders. Er blijft dus voldoende concurrentie over na de overname.

Het toezicht van de NMa en de regulering van OPTA gaan hier samen. De combinatie leidt er toe dat concurrenten van KPN toegang kunnen krijgen tot het kopernetwerk van KPN en tot het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Hierdoor kunnen zij hun eigen diensten aan consumenten aanbieden en blijven er naast de kabelmaatschappijen meerdere aanbieders die met KPN concurreren, zoals Tele2, Vodafone en T-Mobile.