Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: Sandd mag Selekt Mail overnemen

Postbedrijf Sandd mag van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) concurrent Selekt Mail overnemen van moederonderneming Deutsche Post. Volgens de NMa is het niet aannemelijk dat deze overname leidt tot een significante beperking van de concurrentie.

De NMa komt tot deze conclusie omdat het onvermijdelijk is dat Selekt Mail van de Nederlandse markt verdwijnt. Selekt Mail bereidde zich reeds langere tijd voor op een exit van de Nederlandse markt ongeacht de overname door Sandd. Er is geen realistisch scenario waarin zonder deze overname meer dan twee landelijke spelers op de Nederlandse postmarkt overblijven, aldus de NMa. Daarom bestaat er geen direct verband tussen eventuele negatieve effecten op de concurrentie en de overname.

Op basis hiervan is de NMa van oordeel dat deze overname niet concurrentiebeperkend is en keurt zij de overname goed. De NMa kan niet uitsluiten dat de prijzen voor postbezorging zullen stijgen, nu het onvermijdelijk is dat er slechts twee landelijke postbedrijven zullen overblijven.

 

Meer in deze zaak

 

Zie ook