Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: Limburgse ziekenhuizen mogen fuseren

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de fusie tussen het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en het St. Jans Gasthuis in Weert. De toezichthouder constateert na onderzoek dat er door de fusie geen economische machtspositie kan ontstaan of worden versterkt die negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie op de Nederlandse markt of een deel daarvan.

Beide fuserende partijen bieden algemene ziekenhuiszorg aan in Midden-Limburg. Meerdere ziekenhuizen in aangrenzende regio's zijn, zo blijkt uit onderzoek van de NMa, op grond van de reistijden voor de patiƫnten woonachtig in Midden-Limburg, een alternatief voor de fuserende ziekenhuizen. Het is aannemelijk dat deze ziekenhuizen concurrentiedruk uitoefenen op het Laurentius Ziekenhuis en het St. Jans Gasthuis. In Midden-Limburg en aangrenzende regio's behalen de fuserende partijen een gezamenlijke positie van minder dan 25% op het gebied van algemene ziekenhuiszorg.