Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Pouw Automotive Noord mag Wander Assen overnemen (concentratiebesluit)

De Raad deelt mede dat voor het tot stand brengen van de concentratie tussen Pouw Automotive Noord en Wander Assen geen vergunning is vereist

Op 7 mei 2012 heeft de NMa een melding ontvangen dat Pouw Automotive Noord B.V., onderdeel van Pouw Automotive Groep B.V., voornemens is zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet, over Wander Assen B.V., thans onderdeel van de groep Wander Automotive.

Tevens is meegedeeld dat Auto Lease Groningen B.V., een joint venture van Pouw Automotive Groep B.V. en LPM Holding B.V., voornemens is zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet, over Lease Quality B.V., thans ook onderdeel van de groep Wander Automotive.

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.

 

Documenten

Pouw Automotive Noord mag Wander Assen overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 10.49 KB)
 

Bijlagen

Besluit in zaak 7426 (PDF - 12.65 KB)