Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar Orange boete kartelafspraken mobiele operators na uitspraak CBb.

Het besluit op bezwaar betreft het besluit waarbij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) af ziet van het opleggen van een boete aan Orange Nederland N.V., voorheen Dutchtone N.V., vanwege het feit dat Orange niet langer wordt beschouwd als deelnemer aan een onderling afgestemde feitelijke gedraging over de verlaging van dealervergoedingen. In zijn eerdere boetebesluit in deze zaak achtte de NMa deze deelname wel bewezen en werd Orange hiervoor een boete opgelegd. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft in zijn uitspraak van 31 december 2007 echter geoordeeld dat Orange niet als deelnemer aan deze onderlinge afstemming kan worden beschouwd. Met verwijzing naar deze uitspraak komt de NMa in dit nieuwe besluit op bezwaar ook tot deze conclusie en verklaart hij de bezwaren van Orange op dat punt alsnog gegrond. Een soortgelijk besluit nam de Nma eerder reeds ten aanzien van Telfort B.V., naar aanleiding van de rechtbankuitspraak in deze zaak.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak