Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Collegelid Mark de Jong vertrekt naar Diaconessenhuis Leiden

Mark de Jong, sinds 2006 als collegelid verbonden aan OPTA, zal per 31 augustus 2012 de organisatie verlaten en toetreden tot de Raad van Bestuur van het Diaconessenhuis Leiden. Als plaatsvervangend voorzitter heeft De Jong het afgelopen jaar de dagelijkse leiding waargenomen voor Chris Fonteijn, tevens bestuursvoorzitter van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Deze zal vanaf 1 september weer in handen komen van Fonteijn. Mark de Jong zal niet vervangen worden in het college van OPTA. Het college bestaat vanaf 1 september dus uit Chris Fonteijn en Annetje Ottow. Hij zal zijn taken als voorzitter van zowel OPTA, NMa en beoogd voorzitter van de Autoriteit Consument & Markt combineren. De Autoriteit Consument & Markt komt voort uit de samenvoeging van de Consumentenautoriteit, de NMa en OPTA per 1 januari 2013.

Chris Fonteijn, voorzitter van OPTA, over het vertrek van Mark de Jong: “Het college van OPTA feliciteert Mark de Jong met deze nieuwe stap in zijn loopbaan. Zijn kennis van en ervaring in de telecomsector was een verrijking voor het college. Ik heb hem leren kennen als een zeer betrokken persoon met een kritische geest. Hierbij hield hij altijd het belang van zowel de consument als de markt scherp voor ogen. Het dagelijkse bestuur van OPTA was het afgelopen jaar bij Mark in goede handen. Mede namens onze medewerkers dank ik hem hartelijk voor zijn inzet de afgelopen zes jaar.”