Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit marktanalyse lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang (LKWBT)

OPTA publiceert het marktanalysebesluit lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang. Het betreft de wholesalemarkt voor lage kwaliteit breedbandtoegang tot het netwerk van KPN (LKWBT). Met deze toegang kunnen andere marktpartijen onder andere breedband internetdiensten leveren aan eindgebruikers. In de marktanalyse concludeert het college dat de markt voor lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang daadwerkelijk concurrerend is. De verplichtingen die KPN in 2008 in deze markt zijn opgelegd, zijn niet langer nodig en worden ingetrokken.

In oktober 2011 is het ontwerpbesluit wholesale breedbandtoegang en -huurlijnen geconsulteerd. Een groot aantal partijen heeft een zienswijze gegeven. Daarna is het ontwerpbesluit genotificeerd bij de Europese Commissie. De Europese Commissie heeft aangegeven ernstige twijfels te hebben bij de verplichtingen op de markt voor hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en –huurlijnen. Het college heeft daarom besloten het besluit over de markt voor lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang afzonderlijk vast te stellen. De bevindingen van marktpartijen en de Europese Commissie zijn opgenomen in het besluit. Dit besluit treedt in werking op 1 mei 2012.

 

 

 

 

Documenten

Besluit marktanalyse lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang (LKWBT) (PDF - 7.89 MB)