Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

OPTA notificeert conceptoordeel televisie bij Europese Commissie

Eind juni 2011 heeft OPTA, samen met haar reguleringsvisie voor de periode 2012 tot en met 2014, het conceptoordeel televisie gepubliceerd. Gedurende acht weken zijn belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om hun zienswijze op het conceptoordeel schriftelijk kenbaar te maken. Tevens konden partijen hun standpunten mondeling toelichten in een hoorzitting. OPTA heeft zienswijzen ontvangen van CAIW, KPN, Tele2, T-Mobile, UPC, Vodafone, YouCa, Your.TV en Ziggo.

OPTA heeft deze zienswijzen uitvoerig bestudeerd en geeft haar reactie in de zogenaamde ‘Nota van Bevindingen’. Op basis van de zienswijzen ziet OPTA geen reden om fundamentele wijzigingen door te voeren in het conceptoordeel. Consumenten kunnen uit steeds meer uiteenlopende televisiediensten kiezen en stappen ook daadwerkelijk over. Door de voortdurende digitalisering, de verdere uitrol van glasvezel en de ‘upgrade’ van het kopernetwerk wordt de televisiemarkt steeds concurrerender. Deze constateringen leiden tot het niet reguleren van de televisiemarkt. OPTA heeft op basis van de zienswijzen enkele motiveringen aangevuld of genuanceerd. Het betreft onder meer het (afnemende) belang van analoge televisie en de toepassing van de zogeheten drie-criteria toets van de Europese Commissie.

Op 10 november 2011 notificeert OPTA het conceptoordeel televisie samen met deze Nota van Bevindingen bij de Europese Commissie. De Europese Commissie heeft vier weken om hierop te reageren. Nadat OPTA de reactie van de EC heeft ontvangen, publiceert OPTA haar definitieve oordeel televisie.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook