Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ingetrokken ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (FttO)

Op 23 juni heeft OPTA de reguleringsvisie 2012 tot en met 2014 gepubliceerd. Als onderdeel van deze visie publiceert OPTA op 6 oktober 2011 het ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (fibre-to-the-office ofwel FttO). OPTA wijst KPN niet aan als partij met aanmerkelijke marktmacht voor toegang tot de zakelijke glasvezelnetwerken. 

Zowel KPN als concurrenten zijn de afgelopen drie jaar gegroeid. Het marktaandeel van KPN is relatief stabiel. OPTA heeft onvoldoende aanwijzingen dat dit in de komende reguleringsperiode anders zal zijn.
Naast KPN investeren ook andere partijen in het aansluiten van klanten. Zo heeft Eurofiber haar glasvezelnetwerk de afgelopen jaren uitgebreid en is ook de gezamenlijke netwerkdekking van concurrenten van KPN toegenomen. OPTA ziet momenteel dus geen aanleiding om in te grijpen op deze markt.

Het ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken wordt vanaf 6 oktober ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. De consultatietermijn liep tot en met 17 november 2011.

Status

De consultatie is afgerond.

Nationale consultatie

 

Onderzoeken

Overige documenten

 

 

 

Documenten

Ingetrokken ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (FttO) (PDF - 4.78 MB)