Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorlopige bevindingen over gebruik Deep Packet Inspection

 

Medio 2011 kwam in het nieuws dat enkele mobiele netwerkaanbieders gebruikmaken van technieken waarmee zij op diepgaand niveau datapakketten analyseren die over hun mobiele netwerk getransporteerd worden. Deze technieken, die doorgaans aangeduid worden met de term Deep Packet Inspection (DPI), zouden inbreuk kunnen maken op de persoonlijke levenssfeer van gebruikers van die netwerken. OPTA heeft daarom besloten een ‘quick-scan’ te starten onder de vier grootste mobiele netwerkaanbieders: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. In deze ‘quick-scan’ is nagegaan of en hoe deze partijen hun dataverkeer analyseren. Op basis van deze ‘quick-scan’ concludeert OPTA dat er in dit stadium van het onderzoek op basis van de Telecommunicatiewet geen aanleiding is voor handhavend optreden.

 

 

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook