Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar boete Tele2 overtreden roamingverordening

OPTA heeft Tele2 een boete opgelegd voor het overtreden van de Roaming Verordening. Tele2 heeft consumenten te veel laten betalen voor bellen binnen de Europese Unie. Van 1 juli t/m 30 november 2009 rekende Tele2 € 0,55 per minuut, terwijl dat volgens de Roaming Verordening maximaal € 0,51 per minuut mag zijn. Tele2 heeft bezwaar ingediend tegen de boete.

In dit besluit op bezwaar stelt OPTA vast dat de boete ten onrechte verhoogd is omdat Tele2 niet meewerkte aan het onderzoek. Door onjuiste informatie te verstrekken wordt het toezicht belemmerd. Maar Tele2 heeft de onjuiste informatie niet tijdens het boeteonderzoek gegeven. Volgens de Boetebeleidsregels van OPTA is er in dat geval geen sprake van een boeteverhogende omstandigheid. OPTA legt Tele2 derhalve een boete op van € 43.040,- en verklaart het bezwaarschrift verder ongegrond.

 

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak