Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitvoeringstoets tijdelijk besluit arbeidsovereenkomst post

OPTA heeft aan het ministerie van Economische Zaken in de vorm van een uitvoeringstoets advies uitgebracht over het voorstel voor een Tijdelijk besluit arbeidsovereenkomst post. Door dit besluit op basis van artikel 8 van de Postwet 2009, worden postvervoerders verplicht om met al hun postverspreiders een arbeidsovereenkomst af te sluiten, tenzij zij gebonden zijn aan een CAO waarin dat geregeld is en die voldoet aan de eisen van het besluit.
OPTA stelt vast dat zij alleen hoeft te controleren of er wel of niet een arbeidsoveenkomst is, maar niet of de CAO wel goed wordt nagekomen. Verder gaat OPTA er bij de beoordeling van de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van het besluit vanuit dat er zo’n CAO tot stand komt en dat postvervoerders zich daar bij ook zullen willen aansluiten. Mocht dat niet of onvoldoende het geval zijn, dan vindt OPTA dat er opnieuw over de uitvoering met het ministerie gepraat moet worden.

 

 

 

Documenten

Uitvoeringstoets tijdelijk besluit arbeidsovereenkomst post (PDF - 65.61 KB)