Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beleidsregels uitgifte mobiele nummers 2011

OPTA kent netwerkaanbieders mobiele telefoonnummers (06-nummers) toe in blokken van 100.000 of blokken van 1 miljoen nummers. In deze beleidsregels past OPTA het uitgiftebeleid van mobiele nummers aan.

Binnen een blok van 1.000.000 nummers kan OPTA nu meerdere blokken van 100.000 nummers toekennen. Voorheen kreeg een aanbieder een blok van 100.000 nummers en werden de andere blokken van 100.000 nummers geblokkeerd, om problemen bij internationaal bellen te voorkomen. Daardoor was er in totaal steeds een blok van 1 miljoen nummers geblokkeerd. Na onderzoek blijkt dat het toch mogelijk is om de overige 9 blokken van 100.000 nummers te gebruiken. Nieuwe nummerhouders moeten daarvoor wel hun routeringsystemen inrichten op basis van blokken van honderdduizend nummers.

Doordat er in de toekomst meer blokken van 100.000 nummers beschikbaar blijven, kunnen ook aanbieders zonder eigen netwerk mobiele nummers krijgen. Als gevolg van het nieuwe uitgiftebeleid mobiele nummers kan OPTA in de toekomst efficiƫnter omgaan met de nummervoorraad. Daarmee blijven meer mobiele nummers beschikbaar voor uitgifte en wordt de schaarste aan mobiele nummers ingedamd.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook