Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Waarschuwing voor het overtreden van de Europese roamingverordening en het opzegrecht

OPTA heeft T-Mobile twee waarschuwingen gegeven voor overtredingen na een last onder dwangsom. OPTA heeft T-Mobile op 12 maart 2010 een last onder dwangsom opgelegd om deze te dwingen zijn klanten het wettelijke verbruikslimiet voor mobiel internetten in Europa te bieden dat sinds 1 maart 2010 van kracht is. Sinds 1 maart 2010 zijn mobiele bedrijven namelijk volgens de Europese roamingverordening verplicht hun klanten de mogelijkheid te bieden een maandelijks limiet in te stellen van 50 euro (ex. BTW) voor het gebruik van datadiensten in Europa. Hiermee kunnen zowel postpaid als prepaid klanten zichzelf beschermen tegen onverwacht hoge telefoonrekeningen als gevolg van mobiel internetten in een ander Europees land.

T-Mobile heeft tijdig aan de last voldaan. Daarnaast heeft OPTA T-Mobile twee waarschuwingen gegeven voor het overtreden van de Europese roamingverordening en het opzegrecht in die periode. T-Mobile heeft zich gedurende de hele maand maart 2010 niet aan de Europese roamingverordening gehouden. OPTA heeft T-Mobile gewaarschuwd dat als zij nogmaals de roamingregels overtreedt dat OPTA dan een boete kan gaan opleggen. Tevens deelt OPTA een waarschuwing uit aan T-Mobile voor het feit dat ze bij het voldoen aan de last onder dwangsom voor een oplossing heeft gekozen waarbij ze al haar prepaid gebruikers onvoldoende de tijd heeft gegeven om de overeenkomst kosteloos te beëindigen. Volgens de Telecommunicatiewet had T-Mobile haar klanten tenminste vier weken voordat een wijziging in een overeenkomst van kracht wordt, de mogelijkheid moeten bieden om deze overeenkomst kosteloos te beëindigen. In het geval van de prepaid gebruikers van T-Mobile was deze periode maximaal slechts 11 dagen.

 

 

Documenten

Waarschuwing voor het overtreden van de Europese roamingverordening en het opzegrecht (PDF - 187.28 KB)