Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Advies en analyse mobiele communicatiemarkten

Op verzoek van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie heeft OPTA een analyse van de mobiele communicatiemarkten uitgevoerd. In het bijbehorende advies, dat eerder ter consultatie aan de markt is voorgelegd, stelt OPTA vast dat de mobiele communicatiemarkten op dit moment daadwerkelijk concurrerend zijn. Wel bestaat het risico dat er een (collectieve) aanmerkelijke marktmacht ontstaat.

Om er voor te zorgen dat ex ante regulering op de wholesalemarkt voor toegang en op de retailmarkt voor (de bundel van) mobiele telecommunicatiedienstverlening overbodig blijft, moet het frequentiebeleid gericht zijn op het faciliteren van potentiële toetreding.

Omdat het aantal spelers waarvoor er ruimte is op de markt niet oneindig groot is, zou een inrichting van een frequentieverdeling alleen toetreding mogelijk moeten maken voor partijen die daadwerkelijk kunnen concurreren.

 

 

 

Documenten

Advies en analyse mobiele communicatiemarkten (PDF - 2.07 MB)
 

Bijlagen

Aanbiedingsbrief advies analyse mobiele communicatiemarkten 3 november 2010 (PDF - 149.55 KB)