Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaren Lycamobile Ltd. inzake registratieplicht en last onder dwangsom

Op 8 februari 2010 heeft het college Lycamobile Ltd. verzocht zich bij OPTA te registreren als aanbieder van een openbare elektronische communicatiedienst. Het college heeft bepaald dat Lycamobile Ltd. verplicht is om te registeren en toezichtkosten te betalen. Lycamobile Ltd. heeft hieraan geen gehoor gegeven waarna een last onder dwangsom is opgelegd. Lycamobile Ltd. heeft bezwaar gemaakt tegen de last onder dwangsom en de daarop volgende registratieverklaring, het registratiekostenbesluit en het toezichtkostenbesluit.

Lycamobile Ltd. betwist niet dat zij elektronische communicatiediensten aanbiedt, maar bestrijdt dat deze diensten een openbaar karakter hebben. Het college heeft Lycamobile Ltd. gedeeltelijk in het gelijk gesteld. De bezwaren tegen de last onder dwangsom, het registratiekostenbesluit en het toezichtkostenbesluit zijn gegrond verklaard. Het bezwaar tegen de registratieverklaring is niet-ontvankelijk verklaard. Dit besluit heeft in beginsel geen gevolgen voor de reeds bij OPTA geregistreerde werkmaatschappijen die behoren tot de Lycamobile-groep.

 

 

Documenten

Besluit op bezwaren Lycamobile Ltd. inzake registratieplicht en last onder dwangsom (PDF - 497.75 KB)