Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Reactie OPTA op vernietiging kabelbesluiten door rechter

OPTA heeft gisteren de uitspraak ontvangen van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in het beroep dat kabelbedrijven en andere belanghebbenden hebben aangespannen tegen het openen van de tv-kabel voor concurrentie. Omdat consumenten niet kunnen overstappen naar een andere kabelexploitant oordeelde OPTA dat er sprake is van regionale markten met regionale machtsposities. De rechter heeft nu, kort gezegd, geoordeeld dat er sprake is van een nationale markt omdat er landelijke alternatieven zijn zoals TV via glasvezel, satelliet of Digitenne. Daarmee is OPTA’s analyse van de tv-markt vernietigd en zijn de maatregelen die OPTA heeft genomen om de tv-kabel te openen komen te vervallen. Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

OPTA onderzoekt nu of de uitspraak van de rechter nog ruimte biedt voor vervolgstappen of dat de opening van de tv-kabel met de uitspraak definitief ongedaan is gemaakt. OPTA neemt hier op korte termijn een beslissing over.