Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

OPTA wijst handhavingsverzoek Consumentenbond inzake Tringg deels toe

Op 27 mei 2010 heeft de Consumentenbond OPTA verzocht om handhavend op te treden tegen telefonieaanbieder Tringg. Tringg heeft bij een nadelige wijziging in de algemene voorwaarden consumenten niet gedurende vier weken het recht geboden kosteloos de overeenkomst op te zeggen. OPTA heeft deze zaak op verzoek van de Consumentenbond onderzocht en vastgesteld dat Tringg hierdoor de wet heeft overtreden. Daarmee wijst OPTA een deel van het handhavingsverzoek van de Consumentenbond toe.

Na contact met OPTA heeft Tringg zelf de overtreding beëindigd en haar klanten gecompenseerd. Aangezien dit was de eerste keer dat Tringg met OPTA in aanraking kwam, en Tringg uit eigen beweging de nadelige gevolgen van de overtreding ongedaan heeft gemaakt, vindt OPTA het in dit geval niet nodig om Tringg een boete op te leggen. Dit deel van het handhavingsverzoek van de Consumentenbond wijst OPTA daarmee af.

 

 

Documenten

OPTA wijst handhavingsverzoek Consumentenbond inzake Tringg deels toe (PDF - 183.98 KB)