Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Regulatory Policy Note 6: Regulation, Risk and Investment Incentives

In deze Regulatory Policy Note wordt de relatie tussen regulering, risico en investeringsprikkels beschreven op basis van de relevante economische theorie. De door OPTA geïntroduceerde regulering van glasvezelnetwerken wordt geanalyseerd aan de hand van het theoretisch kader en vergeleken met alternatieve reguleringsmethoden.

Regulatory Policy Notes worden gepubliceerd door het Expertisecentrum van OPTA. Het Expertisecentrum bestaat uit de juridisch expert en de economisch expert en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van economische en juridische analyse en het stimuleren van discussie over de belangrijkste vraagstukken in de elektronische communicatie en post markten. Met dit doel produceert het Expertisecentrum policy notes – korte discussiepapers. Economic Policy Notes gaan over economische onderwerpen en principes. Regulatory Policy Notes gaan over specifieke reguleringsvraagstukken van strategisch economische aard. Beide typen documenten hebben tot doel discussie en kritische analyse te stimuleren binnen en buiten OPTA ten behoeve van de ontwikkeling van toekomstig beleid. De analyses en conclusies van Economic en Regulatory Policy Notes representeren niet noodzakelijkerwijs standpunten van het college van OPTA.

 

Documenten

Regulatory Policy Note 6: Regulation, Risk and Investment Incentives (PDF - 221.2 KB)