Kruimelpad

Concentratiemelding

Pon wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Muntstad (concentratiemelding)

31-12-2019

Dealer Groep Pon B.V. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Muntstad Holding B.V. De bedrijven hebben op 30 december 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dealer Groep Pon B.V. is een (sub)houdstermaatschappij van Pon Holdings B.V. (hierna: “Pon”). De activiteiten zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van directie in verschillende werkmaatschappijen van Pon (hierna: “Pon Groep”). Pon Groep is actief op het gebied van de import van (lichte bedrijfs)auto’s en de daarbij behorende onderdelen en accessoires, autoleasing (via minderheidsbelangen in Muntstad Auto Lease B.V. en Volkswagen Pon Financial Services B.V., autoverhuur, autoschadeherstel en bedrijfswageninrichting. Pon Groep is ook actief op het gebied van de import van vrachtwagens, banden, diesel- en gasmotoren, bouw- en grondverzetmachines, elektronische en (elektro)technische componenten en de daarbij behorende onderdelen en de import van industriële producten en diensten. Daarnaast is Pon Groep actief op het gebied van de productie en verkoop van fietsen van onder meer het merk Gazelle.
  • Muntstad Holding B.V. is een houdstermaatschappij. De activiteiten zijn beperkt tot het houden van aandelen in Auto Muntstad B.V., Autoschade Leidsche Rijn B.V. en Muntstad Auto Lease B.V. Auto Muntstad B.V. is als VAG-dealer hoofdzakelijk actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs)auto’s van de merken Volkswagen, Audi, SEAT en Skoda en daarbij behorende onderdelen en accessoires en autobewassing. Autoschade Leidsche Rijn B.V. is actief op het gebied van autoschadeherstel. Muntstad Auto Lease B.V. is actief op het gebied van autoleasing. 

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355