Kruimelpad

Concentratiemelding

Pon wil uitsluitende zeggenschap over RH Marine Group verkrijgen (concentratiemelding)

17-01-2020

Wat staat er in de melding?

Pon Netherlands B.V., onderdeel van de Pon Holding B.V.-groep, wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over RH Marine Group B.V. De bedrijven hebben op 15 januari 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Pon Netherlands B.V. heeft nu met Parcom Buy-Out Fund V Coöperatief U.A. gezamenlijke zeggenschap over RH Marine Group B.V.; Pon Holding B.V. groep houdt zich bezig met marketing, distributie, service en onderhoud van breed scala aan producten, waaronder auto’s, vrachtwagens, banden, fietsen, wegenbouw- en grondverzetmaterieel, marine motoren en energieopwekkingsproducten; Voorts met systeemintegratie en installatie van elektrotechnische oplossingen in de maritieme en industriële sector.
  • RH Marine Group B.V. is een holdingmaatschappij van drie bedrijven die actief zijn op de maritieme markt, te weten:
    • Radio Holland (levering en onderhoud communicatie- en navigatiesystemen voor maritieme sector),
    • Van Berge Henegouwen (luxe entertainment- en audiovisuele systemen voor jachten) en
    • Aerius Marine (in Duitsland, HVAC oplossingen: verwarming-, koeling- en aircosystemen voor passagiers- en marineschepen).

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355