Kruimelpad

Concentratiemelding

Nikita SAS wil Airplane Holding B.V. overnemen (concentratiemelding)

13-06-2019

Nikita SAS wil Airplane Holding B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 3 juni 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Nikita SAS: is een houdstermaatschappij van de Franse private equity investeerder Naxicap Partners. Naxicap partners houdt via Nikita SAS honderd procent van de aandelen in verschillende entiteiten die gezamenlijk de Technicis Group vormen. Technicis levert vertaaldiensten in Frankrijk, België, Zwitserland, Italië, Finland, Spanje, Tsjechië en Canada.
  • Airplane Holding B.V.: is de holding die Livewords houdt. Livewords levert vertaaldiensten in Nederland. Airplane houdt verder alle aandelen van enkele andere kleinere aanbieders van vertaaldiensten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355