Kruimelpad

Concentratiemelding

NIBE wil Nathan overnemen (concentratiemelding)

19-02-2020

Wat staat er in de melding?

ait-deutschland GmbH (NIBE Industrier AB) wil Nathan Holding B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 14 februari 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • ait-deutschland GmbH: ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd warmtepompen, koelmachines, koel- en ventilatietechnologie en accessoires. NIBE Industrier AB (Zweden) is de moedermaatschappij van ait-deutschland GmBH.
  • NIBE Industrier AB: ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd  een breed scala aan milieuvriendelijke, energie-efficiënte oplossingen voor binnenklimaatcontrole in alle soorten gebouwen.

Nathan Holding B.V.: groothandel voor warmtepompen en daarbij horende elementen, zoals het leiding- en installatiesysteem. Daarnaast biedt zij aanvullende services aan, zoals advies, begeleiding, onderhoud en scholingen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355