Kruimelpad

Concentratiemelding

NIBC en Rotterdam Port Fund willen gezamenlijke zeggenschap met Fred Schouten Beheer over Rolande Holding (concentratiemelding)

16-05-2019

Wat staat er in de melding?

NIBC Co-Investments Holding B.V. en Coöperatie Rotterdam Port Fund U.A. willen gezamenlijke zeggenschap met Fred Schouten Beheer B.V. verkrijgen over Rolande Holding B.V., thans 100% dochteronderneming van Fred Schouten Beheer B.V. De bedrijven hebben op 14 mei 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • NIBC Co-Investments Holding B.V. is onderdeel van de NIBC Groep, een investeringsbank;
  • Coöperatie Rotterdam Port Fund U.A. is een investeringsfonds gericht op ondernemingen die onderdeel zijn van de transitie van de havensector naar de toekomst;
  • Fred Schouten Beheer B.V. is onderdeel van de Schouten Groep die actief is op het gebied van onderhoud van, reparatie van en handel in gebruikte en nieuwe bedrijfswagens en bijbehorende onderdelen, lease en verhuur van bedrijfswagens en handel in en exploitatie van (vloeibaar) aardgas;
  • Rolande Holding B.V. exploiteert vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar biogas (bio-LNG) in het wegtransport middels 12 tankstations.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355