Kruimelpad

Navitas wil gezamenlijke zeggenschap over Delta Wines (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Navitas B.V. wil samen met Expres Wijn B.V., Milomax B.V. en Stichting Administratiekantoor gezamenlijke zeggenschap verwerven over Delta Wines Delta Wines Holding 2 B. V. De bedrijven hebben op 17 november 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname. Expres Wijn, Milomax en de Stak zijn voorafgaand aan de concentratie reeds aandeelhouder van Delta Wines.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Navitas B.V. houdt zich bezig met investeringen
  • Delta Wines Holding 2 B. V. houdt zich bezig met de levering van wijn aan diverse kanalen in Nederland en het buitenland. In Nederland is Delta Wines actief onder de labels DCS Wijn, Coenecoop, Pallas Wines en La Source. Delta Wines heeft tevens meerderheidsbelangen in buitenlandse wijnlabels, waaronder AN KA Wines sp. z.o.o. in Polen en ADVEAL s.r.o. in TsjechiĆ«.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355