Kruimelpad

Mediahuis Noord-Nederland wil FBJM Media Holding overnemen (concentratiemelding)

Mediahuis wil FBJM Media Holding B.V. (NDC) overnemen. De bedrijven hebben op 23 september 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Mediahuis is een internationaal mediabedrijf voornamelijk actief als uitgever van landelijke dagbladen, regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en is online actief met een aantal mobiele apps en websites. Mediahuis is ook actief in het distribueren van dagbladen en heeft een eigen drukkerij in Amsterdam.
  • NDC is een Nederlands mediabedrijf voornamelijk actief in Noord-Nederland als uitgever van regionale dag- en nieuwsbladen, huis-aan-huisbladen en is online actief met een aantal (thema) websites en via enkele gaming- en ticketing activiteiten. NDC is in beperkte mate actief in de evenementenbranche in Noord-Nederland. NDC is daarnaast ook actief in het distribueren en drukken van dagbladen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355