Kruimelpad

Concentratiemelding

Louwman wil Automotions overnemen (concentratiemelding)

29-07-2020

Wat staat er in de melding?

Louwman Dealer Group B.V. (Louwman) wil Automotions MB B.V., Automotions MBR B.V., Automotions P B.V. en Automotions PB B.V. (Automotions) overnemen. De bedrijven hebben op 23 juli 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Louwman Dealer Group B.V.(Louwman): is actief op het gebied van de import van personenauto's en lichte bedrijfswagens (van de merken Toyota en Lexus) en autobanden (van het merk Yokohama), de detailhandel in nieuwe en gebruikte personen- en lichte bedrijfsauto’s van verschillende merken en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, autobanden en accu’s  alsmede de detailhandel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens (van het merk Mercedes) en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Voorts ontplooit de Lohomij Groep dienstverlening op  het gebied van onderhoud, reparatie, (schade)herstel en autoleasing. Daarnaast zijn de tot de Lohomij Groep behorende ondernemingen onder meer actief op het gebied van financiële dienstverlening, assurantiebemiddeling. en vastgoedbeheer.
  • Automotions MB B.V. , Automotions MBR B.V., Automotions P B.V., Automotions PB B.V. (Automotions): zijn als dealers actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto's en lichte bedrijfswagens van de merken Peugeot en Mercedes (waaronder ook het submerk Smart) en vrachtwagens van het merk Mercedes en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, onderhoud en reparaties. De Automotions Vennootschappen zijn in beperkte mate tevens betrokken bij de bemiddeling voor het aangaan van (auto)financieringen en verzekeringen voor voertuigen

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355