Kruimelpad

Correspondentie

Koç Holding mag Yapi overnemen (eindmededeling)

09-01-2020

Wat staat er in het besluit?

Koç Holding A.S. mag Yapi ve Kredi Bankasi A. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 7 januari 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Koç Holding A.S.: is de holdingsmaatschappij van de Koç Group. De Koç Group is actief in verschillende sectoren. Zij focust zich voornamelijk op de energie- en automotive sector, duurzame consumenten goederen en financiële sector.
  • Yapi ve Kredi Bankasi A.S¸.: is voornamelijk actief in de banking en finance sector. Yapi verleent haar diensten aan corporate, commerciële en individuele klanten.
  • Yapi NL: biedt een brede range aan banking services, waaronder retail en commercial banking, corporate en private banking en aanverwante banking services. Yapi NL is een commerciële bank en verleent diensten zoals het verstrekken van werkkapitaalleningen, projectfinanciering, cash management alsook Islamitische banking.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951