Kruimelpad

Correspondentie

Kinderopvang Kidsfoundation en Partou mogen samengaan als zij drie locaties verkopen (eindmededeling)

23-12-2019

Wat staat er in het besluit?

Onex Corporatrion (KidsFoundation Holdings B.V.) en Waterland Private Equity Investmenst B.V. mogen Partou Holding B.V. overnemen als zij drie kinderopvanglocaties in Amsterdam verkopen. Dat heeft de ACM op 20 december 2019 besloten. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Onex Corporation: Onex is een in Canada gevestigd bedrijf dat genoteerd staat aan de Toronto Stock Exchange en investeert in bedrijven via zijn investeringsplatforms. Onex is onder meer actief in Nederland via KidsFoundation Holdings B.V. (KFH). KFH is een Nederlandse dienstverlener van kinderopvang gericht op kinderdagopvang en buitenschoolse opvang onder de merknamen Smallsteps, Zus en Zo, KITS, SKS Alles Kids, de Speelbrug, Kindercentrum.nl en Belle Fleur. KFH is op dit moment een 100% dochteronderneming van Onex.
  • Waterland Private Equity Investments B.V.: Waterland is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij. De investeringsstrategie van Waterland richt zich op vier beleggingsthema's: Vergrijzing, Outsourcing en Efficiëntie, Vrije tijd en Luxe en Duurzaamheid.
  • Partou Holding B.V.: Partou is een Nederlandse aanbieder van kinderopvang. Partou biedt onder de naam Partou kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam