Kruimelpad

Concentratiemelding

Jeroen Bosch Ziekenhuis wil ZANOB overnemen (concentratiemelding)

05-12-2017

Wat staat er in het besluit?

Stichting Jeroen Bosch Ziekenhuis wil coöperatie ZANOB en daarmee ZANOB B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 29 november 2017 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Het Jeroen Bosch Ziekenhuis houdt zich bezig met het aanbieden van topklinische ziekenhuiszorg en klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg in de regio’s ’s-Hertogenbosch en de Bommelwaard.
  • ZANOB houdt zich bezig met het verlenen van (ondersteuning aan) de volgende processen in enkele ziekenhuizen en instellingen: farmaceutische patiëntenzorg, logistiek, automatisering, voor toediening gereed maken, laboratorium, kwaliteitsbewaking, medische gassen, water voor dialyse, nucleaire geneeskunde, onderzoek en opleiding. Daarnaast heeft ZANOB een politheek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en een dienstapotheek voor ’s-Hertogenbosch en e.o.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Taskforce Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355