Kruimelpad

JBS wil Vivera Groep overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

JBS wil Vivera Topholding, Vivera Acquisition, Vivera Vastgoed, Vivera en Dutch Tofu Company overnemen. De bedrijven hebben op 28 april 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • JBS SA: is een Braziliaans bedrijf, voornamelijk actief in de voedingsindustrie met de productie van rundvleesproducten en verwerkte kip- en varkensvleesproducten, huiden en andere onderdelen van runderen, evenals kant-en-klaarmaaltijden. JBS heeft ook activiteiten op het gebied van biodiesel, collageen, natuurlijke omhulsels voor vleeswaren, hygiĆ«ne en reiniging, metalen verpakkingen, transport en oplossingen voor het beheer van afval.
  • Vivera Topholding B.V., Vivera Acquisition B.V., Vivera Vastgoed B.V, Vivera B.V. en Dutch Tofu Company B.V. (gezamenlijk: Vivera Groep): is actief als producent en leverancier van plantaardige producten zoals plantaardige hamburgers, nuggets, tofu en andere plantaardige SKUs. Vivera is voornamelijk actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland, maar verkoopt ook producten in de meeste andere EU-lidstaten. Vivera heeft drie vestigingen in Nederland waar zij R&D, productie, verwerking en verpakking van de producten uitvoert.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355