Kruimelpad

Concentratiemelding

Greenchoice wil Energie Transitie Groep overnemen (concentratiemelding)

23-12-2019

Wat staat er in de melding?

Greenchoice B.V. wil Energie Transitie Groep N.V. (ETG) overnemen. De bedrijven hebben op 17 december 2019 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Greenchoice B.V.: is een leverancier van groene stroom (stroom opgewekt uit zon, win, water en biomassa) aan zowel klein- als grootverbruikers en een leverancier van bosgecompenseerd gas (d.w.z. dat de levering van aardgas gecompenseerd wordt met de aanplanting en bescherming van bossen) aan zowel klein- als grootverbruikers.
  • Energie Transitie Groep N.V. (ETG): verzorgt de levering van duurzame elektriciteit en gas aan klein- en grootverbruikers op de Nederlandse markt. ETG concentreert zich hierbij op energie welke in Nederland door middel van lokale en regionale initiatieven is geproduceerd.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355