Kruimelpad

Correspondentie

Greenchoice mag Energie Transitie Groep overnemen (eindmededeling)

08-01-2020

Wat staat er in het besluit?

Greenchoice B.V. mag Energie Transitie Groep N.V. (ETG) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 6 januari 2020 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Greenchoice B.V.: is een leverancier van groene stroom (stroom opgewekt uit zon, win, water en biomassa) aan zowel klein- als grootverbruikers en een leverancier van bosgecompenseerd gas (d.w.z. dat de levering van aardgas gecompenseerd wordt met de aanplanting en bescherming van bossen) aan zowel klein- als grootverbruikers.
  • Energie Transitie Groep N.V. (ETG): verzorgt de levering van duurzame elektriciteit en gas aan klein- en grootverbruikers op de Nederlandse markt. ETG concentreert zich hierbij op energie welke in Nederland door middel van lokale en regionale initiatieven is geproduceerd.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam