Kruimelpad

Concentratiemelding

Green Epic Topco Holdings wil Eclipse Midco overnemen (concentratiemelding)

30-11-2020

Wat staat er in de melding?

Green Epic Topco Holdings LP wil, welke een dochteronderneming van fondsen is die beheerd worden door Leonard Green & Partners L.P.,  Eclipse Midco Inc wil overnemen. De bedrijven hebben op 26 november 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Leonard Green & Partners, L.P.: is een Amerikaanse private equity maatschappij met haar hoofdkantoor in Los Angeles, Califomië, VS. LGP richt zich voornamelijk op het investeren in bedrijven die diensten verlenen, waaronder consumenten-, bedrijfs- en gezondheidszorgdiensten, alsmede op het gebied van de detailhandel, distributie en industrie.
  • Eclipse Midco, Inc: is de houdstermaatschappij voor een groep van bedrijven ("ECI Groep") die actief zijn op het gebied van bedrijfssoftware. ECI Group levert vooral industrie/branche specifieke bedrijfssoftware en diensten op het gebied van Enterprise Application Software ("EAS") en daarbinnen specifiek Enterprise Resource Planning ("ERP"), waarbij de nadruk ligt op cloud-based technologieën en in mindere mate op het gebied van infrastructuur software, vooral met betrekking tot het beheer van apparaten in een kantooromgeving.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355