Kruimelpad

Concentratiemelding

Gilde Healthcare, Gilde Buy-Out Fund en Quadrum willen ACE Invest overnemen (concentratiemelding)

14-01-2021

Gilde Healthcare, Gilde Buy-Out Fund en Quadrum willen ACE Invest overnemen. De bedrijven hebben op 6 januari 2021 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Gilde Healthcare is een private equity fonds dat investeert in kleine en middelgrote ondernemingen die actief zijn in de gezondheidssector, in met name de Benelux.
  • Gilde Buy-Out Fund is een private equity fonds dat investeert in middelgrote ondernemingen actief in verschillende sectoren in Europa, met name in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
  • Quadrum is een houdstermaatschappij waarover Quadrum Capital (indirect) zeggenschap heeft. Quadrum Capital is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, bestaand uit een viertal investeringsfondsen met een focus op bedrijven uit de mid-market.
  • ACE Invest is actief in de ontwikkeling, productie, registratie en verkoop van farmaceutische producten in nichemarkten. Dit betreft producten voor onder meer de bestrijding van virussen en bacteriën en medicijnen voor gebruik bij aandoeningen aan onder meer de luchtwegen, schildklier, nieren en urinewegen. Daarnaast levert ACE Invest diensten op het gebied van clinical trials medicatie. Ook is zij actief in de productie en distributie van niet-geregistreerde apotheekbereidingen voor de behandeling van onder meer amyloïdose, nefrotisch syndroom en aandoeningen als psychose, epilepsie en slaapproblemen. ACE Invest levert haar producten hoofdzakelijk aan farmaceutische groothandels en in mindere mate aan (ziekenhuis)apotheken.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355