Kruimelpad

Concentratiemelding

Fiege Warenhaus en GKK willen een nieuwe onderneming starten (concentratiemelding)

29-01-2020

Wat staat er in de melding?

Fiege Warenhaus Logistik GmbH & Co KG en Galeria Karstadt Kaufhof GmbH willen samen een nieuwe onderneming starten, namelijk OpCo Transport. Partijen willen OpCo Transport oprichten ten behoeve van het coördineren en organiseren van logistieke diensten. De bedrijven hebben op 23 januari 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de joint venture.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • FIEGE Warenhaus Logistik GmbH & Co. KG (FIEGE Warenhaus): het verwerven en houden van belangen in operationele logistieke dienstverlenende bedrijven die vooral actief zijn op het gebied van logistieke diensten voor warenhuizen en detailhandelaren.
  • GALERIA Karstadt Kaufhof GmbH (GKK): exploiteert een warenhuisketen. De detailhandelsportefeuille van GKK omvat een breed scala aan producten waaronder kleding, tassen en huishoudelijke artikelen.
  • GKK behoort tot de SIGNA groep welke voornamelijk actief is in de vastgoed- en detailhandel sector.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde joint venture en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355