Kruimelpad

Correspondentie

Fiege Warenhaus en GKK mogen samen een nieuwe onderneming starten (eindmededeling)

19-02-2020

Wat staat er in het besluit?

Fiege Warenhaus Logistik GmbH & CO. KG en GALERIA Karstadt Kaufhof GmbH mogen samen een nieuwe onderneming starten, namelijk OpCo Transport . Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 17 februari 2020. Partijen willen OpCo Transport oprichten ten behoeve van het coördineren en organiseren van logistieke diensten. Er blijft voldoende concurrentie over nadat de nieuwe onderneming is gevormd.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • FIEGE Warenhaus Logistik GmbH & Co. KG (FIEGE Warenhaus): het verwerven en houden van belangen in operationele logistieke dienstverlenende bedrijven die vooral actief zijn op het gebied van logistieke diensten voor warenhuizen en detailhandelaren.
  • GALERIA Karstadt Kaufhof GmbH (GKK): exploiteert een warenhuisketen. De detailhandelsportefeuille van GKK omvat een breed scala aan producten waaronder kleding, tassen en huishoudelijke artikelen.
  • GKK behoort tot de SIGNA groep welke voornamelijk actief is in de vastgoed- en detailhandel sector.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam